Referat: IFK Simrishamn - Östra Torps GIF

IFK Simrishamn 1-1 Östra Torps GIF (0-1)

0-1 Andreas Sjödin (Mikael Fransson) 35 min
1-1 78 min

Varningar
Johan Revesz 57 min

Första poängtappet, dubbla ramträffar och 9 raka förlustfria matcher efter mötet med Smirishamn. Östra Torp kom till spel med en helt ny uppställning där inte mindre än 8 ändringar gjordes sen senaste segern mot Skurup. Andreas Sjödin spelade för första gången i årets seriespel som ensam forward. Matchen inleds med att Torp har kontroll över händelserna. I den 5:e minuten slår Martin Jönsson en perfekt frispark som når Nicklas Mattsson men Nicklas nick lyckas målvakten rädda. I den 10:e minuten slappnar Torpförsvaret av för en stund och en Simrishamnforward kommer helt fri från mittlinjen. När han närmar sig mål så är Anders Ohlsson på väg ut för att täcka av så mycket som möjligt och Anders gör mycket riktigt en utomordentlig fotparad på avslutet. I den 11:e minuten slår Martin Jönsson en härlig hörna mot bortre stolpen där Mattias Jönsson vinner nickduellen och bollen når Mikael Fransson som från nära håll nickar bollen i ribbans underkant. I den 12:e minuten kommer Patrik Andersson runt på högerkanten och spelar bollen snett bakåt till Mikael Fransson som får på ett kanonskott på volley med vänstran och bollen tar klockrent i stolpens insida och ut. Otur nu för Torp... Östra Torp har väldigt många hörnor under inledningen och Simrishamn har svårt att freda sig. Minut 15-30 är det Simrishamn som har det mesta av spelet. I den 24:e minuten räddar Anders Ohlsson på nytt ett friläge. I den 27:e minuten skjuter Mikael Fransson ett nytt kanonskott som målvakten lyckas tippa till en hörna som blev resultatlös. Minut 30-45 tar Östra Torp över igen och i den 35:e minuten slår Johan Revesz ett bra inlägg där Mikael Fransson vinner luftduellen i kamp med Simrishamns målvakt och bollen dimper ner till en fri Andreas Sjödin som kan slå bollen in i det tomma målet fram till 0-1 ledning för Torp. I slutet av första halvlek byts en slutkörd Patrik Andersson ut och in kommer Philip Marklund. Den andra halvleken äger Östra Torp totalt men vi har svårt att skapa de där riktigt feta målchanserna. Fredrik Sjöstedt hittar en optimal position på mittfältet som han dominerar under andra halvlek. I den 70:e minuten bör matchen avgöras då Philip Marklund elegant spelar fram Andreas Sjödin som ensam med målvakten får beslutsångest och Andreas avslut går över målet. Istället bjuds Simrishamn på ett friläge i den 78:e minuten och anfallaren kan snyggt lobbskjuta bollen över Anders Ohlsson i målet fram till 1-1. Torp slänger in Filip Zahn och satsar offensivt med två forwards. Vi skapar några halvchanser men lyckas aldrig få bollen i mål. Matchen slutar 1-1 och Östra Torps första poängtapp är ett faktum. I nästa match väntar Sövestad på hemmaplan på lördagen den 6:e juni klockan 14.00.